Apoteker

Opdateret 27. april 2015

Apotekerne har eneret til at sælge receptpligtige lægemidler til forbrugerne. Ligeledes må en lang række håndkøbslægemidler kun sælges på apoteket.

Apoteker og apotekspersonale

Et apotek drives af en privatperson - apotekeren - der har fået bevilling fra staten til at drive apotek et bestemt sted.

Personalet på apotekerne består af farmaceuter og farmakonomer. Derfor kan apotekerne - ud over at sælge lægemidler - hjælpe med at finde svar på de fleste spørgsmål om lægemidler og brugen af lægemidler.

Antal apoteker i Danmark

Ved udgangen af december 2014 er der 238 apoteker (hvoraf 17 er supplerende enheder). Hertil kommer 74 apoteksfilialer, 116 apoteksudsalg, ca. 600 håndkøbsudsalg og ca. 250 medicinudleveringssteder, der alle er tilknyttet et af apotekerne.

Apotekernes driftsforhold og årsregnskab

Du kan finde information om apotekernes drift i den årlige udgivelse Undersøgelse over apotekernes driftsforhold.

Undersøgelsen bygger på apotekernes indberetning af årsregnskaber.

Samarbejde med virksomheder

Apotekere i Danmark har anmeldelses- og ansøgningspligt, når de ønsker at drive eller være knyttet til en lægemiddel- eller medicovirksomhed.

Farmaceuter, farmakonomer og studerende inden for disse fag skal desuden anmelde, hvis de modtager økonomisk støtte til at deltage i en fagrelevant aktivitet i udlandet af en lægemiddel- eller medicovirksomhed.

Apoteker der forhandler lægemidler på nettet

En lang række apoteker har onlinesalg af lægemidler. Se vores liste over apoteker, der forhandler lægemidler på nettet. Listen opdateres løbende.