Pas på dig selv, når du køber medicin på nettet

18. juni 2013

Internettet flyder med medicin, som ikke er godkendt af myndighederne. Medicin som både kan være forfalsket og potentielt set farlig for helbredet. Sundhedsstyrelsen opfordrer derfor de danske forbrugere til at passe på sig selv og fx købe medicin på et af de danske netapoteker eller i en af de butikker, som har tilladelse til at sælge medicin på nettet.

Meget er for godt til at være sandt

Det kræver ikke mange klik med musen at bestille produkter, som lover guld og grønne skove, eller som man normalt kun kan få på recept fra lægen. Det burde få alarmklokkerne til at ringe hos de fleste.

Mange danskere tænker sig om

Og det er også Sundhedsstyrelsens vurdering, at mange danskere heldigvis tænker sig om, inden de på egen hånd køber medicin på nettet.

Et par gode råd, hvis du overvejer at købe medicin på nettet:

Der er dog også danskere som lader sig friste af de hurtige, lette og billige tilbud. Er du en af dem, eller ønsker du bare at købe medicin på nettet og følge reglerne, så anbefaler Sundhedsstyrelsen følgende: 

  1. Sæt dig ind i reglerne for privatpersoners køb af medicin på nettet
  2. Køb medicin som er godkendt af Sundhedsstyrelsen eller en tilsvarende myndighed i udlandet – fx på et dansk netapotek eller i en anden butik med tilladelse til at sælge medicin.
  3. Lyder et tilbud for godt til at være sandt, så lad være med at tage imod det!

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden.