Gode råd til køb af medicin på internettet

14. juli 2015, Opdateret 15. september 2017

Ønsker du at købe medicin på internettet? Vi anbefaler dig at købe medicinen fra et dansk apoteks netbutik eller en anden godkendt dansk forhandlers netbutik. Det er også en god idé at spørge din læge til råds inden du køber medicin på nettet.

liste over de apoteker, som sælger medicin på nettet

liste over andre godkendte danske forhandlere, som sælger medicin på nettet

Ønsker du at købe medicin fra andre lande, skal du være opmærksom på, at som privatperson må du kun få tilsendt medicin fra EU eller EØS-lande (Norge, Island og Liechtenstein) – også hvis du har købt medicinen på internettet.

Spørg os, hvis du er i tvivl om et produkt er medicin, eller om du må indføre produktet til Danmark.

Køb af medicin fra netbutikker

Tjek altid, at dette logo er på hjemmesiden, inden du køber medicin. Hvis logoet mangler, er det enten en ulovlig sælger eller en sælger uden for EU. Køber du medicin uden for EU, vil den blive standset i tolden.

Logo til sikker handel af medicin på nettet

Alle europæiske apotekere og virksomheder, som har tilladelse til at forhandle medicin online, skal have dette fælles EU-/EØS logo på deres hjemmeside.

Du skal desuden kunne klikke på logoet på forhandlerens hjemmeside og blive ført videre til den ansvarlige myndigheds hjemmesides liste over godkendte net-forhandlere af medicin. Er forhandleren dansk, skal du føres videre til Lægemiddelstyrelsens hjemmeside.

Selvom en netbutiks hjemmeside er på dansk og ender på .dk, er der ikke nødvendigvis tale om en dansk netbutik. Der findes mange udenlandske netbutikker, som sælger medicin, og det kan være svært at gennemskue, om en netbutik er seriøs og pålidelig.

Her er nogle råd til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber medicin på internettet:

 • Brug din sunde fornuft!
  Først og fremmest – hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det det sikkert også!
 • Hvordan er sproget på netbutikken?
  Udenlandske og useriøse netbutikker benytter sig ofte af ”maskinoversatte” tekster på deres hjemmesider. Teksterne på netbutikkernes hjemmesider vil derfor være dårligt formuleret og fuld af grammatiske fejl.
 • Kontaktoplysninger – hvem står bag netbutikken?
  Det er vigtigt at se efter, om der er angivet kontaktoplysninger til forhandleren bag netbutikken, dvs. en fysisk adresse, et telefonnummer og en mailadresse. På useriøse netbutikker er der oftest ikke angivet kontaktoplysninger og der er kun mulighed for at kontakte netbutikken via en formular på hjemmesiden eller i bedste fald en gmail-adresse eller lignende.
 • Priser, salgs- og leveringsbetingelser og fortrydelsesret
  Se efter om der er angivet tilstrækkelige oplysninger om priser, salgs- og leveringsbetingelser samt fortrydelsesret.
 • Persondata
  Se efter om der er angivet oplysninger om netbutikkens persondatapolitik.
 • Betaling
  Undersøg betalingsmulighederne og sikr dig, at du kan betale med kreditkort og at betalingen foregår via en krypteret forbindelse. Betal aldrig forud med bankoverførsel eller check.
 • Hvorfra sendes medicinen?
  Selvom en netbutik ser ud til at være fra f.eks. England, er det ikke ensbetydende med, at medicinen sendes fra England. Useriøse netbutikker sender ofte medicinen fra lande uden for EU, f.eks. Indien eller Kina. Hvis du er i tvivl, er det derfor en god idé at kontakte netbutikken for at høre, hvorfra medicinen sendes.
 • Omtale af netbutikken
  Søg på nettet efter andre kunders erfaringer med den netbutik, du overvejer at handle hos.

Mistanke om en useriøs netbutik med salg af medicin?

Hvis du har mistanke om, at en netbutik eller en anden forhandler sælger medicin ulovligt, kan du anmelde det til os via vores blanket. Du kan sende anmeldelsen anonymt.

Se også Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens offentlige forbrugerportal, hvor du kan finde gode råd om handel på internettet.

Desuden kan du på E-mærkets hjemmeside læse mere om køb af varer på internettet.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.