Privates indførsel af medicin

14. juli 2015

Hvis du indfører medicin til Danmark til dig selv eller pårørende, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i reglerne først. Dette gælder, uanset om du køber medicin på internettet eller selv henter medicinen fra udlandet. Reglerne er til for at sikre din sundhed.

I Lægemiddelstyrelsen ønsker vi at sikre borgeres sundhed. Medicin produceret i lande inden for EU og EØS er kontrolleret og underlagt en meget streng godkendelsesproces. Dette er vigtigt for at sikre, at medicinen virker og reelt også indeholder det, der står på pakken. Der er også altid information om produktet og bivirkninger i pakningsmaterialet.

Disse betingelser er desværre ikke altid opfyldt for medicin produceret uden for EU og EØS. Dette kan have meget alvorlige konsekvenser. Der kan være tale om medicin, som er virkningsløst eller endda meget skadeligt for dit helbred. Derfor gælder der begrænsninger for, hvilke produkter, der må indføres til Danmark, og hvor meget, der må indføres.

Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i reglerne for indførsel af medicin, inden du køber det på nettet eller henter medicin til Danmark. Du kan læse meget mere om reglerne for indførsel af medicin på de følgende sider.

Se også denne film om nethandel med medicin:

Videoen afspilles fra Youtube.com, som registrerer din brug.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.