Katte kan ikke tåle loppemidler til hunde

24. juni 2014

Sundhedsstyrelsen har modtaget flere henvendelser om, at katte er blevet syge, fordi de er blevet behandlet med et loppebekæmpelsesmiddel til hunde.
Derfor advarer vi katteejere mod at bruge loppebekæmpelsesmidler, der er godkendt til hunde. Advarslen fremgår allerede af produktinformationen for loppemidlerne, men vi får desværre alligevel løbende indberetninger om katte, der er blevet forgiftet.

Forgiftning skyldes stoffet permethrin

Forgiftningen af kattene sker, når de bliver udsat for kontakt med stoffet permethrin, der indgår i en del loppemidler til hunde. Situationen kan opstå, hvis en katteejer bruger et af disse hunde-loppemidler til deres kat, eller i ekstreme tilfælde hvis en kat er i nærkontakt med en hund, der er blevet behandlet med et permethrin-holdigt loppemiddel.

Råd til katteejere

Hvis din kat skal behandles for lopper, skal det ske med et loppemiddel specifikt godkendt til brug på katte. Hvis du er i tvivl, så tjek om der er permethrin i det loppemiddel, du påtænker at bruge til din kat. Kontakt eventuelt en dyrlæge eller et apotek, hvis du er i tvivl.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...