Mobil visning

Meld hændelser med hjælpemidler

8. september 2014

Ny kampagne opfordrer kommunerne til at indberette hændelser med hjælpemidler.

Hændelserne skal indberettes til Sundhedsstyrelsens centrale indberetningssystem, som giver styrelsen mulighed for på et tidligt tidspunkt at opfange fejl, svigt og mangler ved medicinsk udstyr og systematisk sikre, at de bliver udbedret alle de steder, hvor udstyret bruges.

Når hændelserne bliver indberettet, er det muligt for Sundhedsstyrelsen at gribe ind over for fabrikanten – både hvis antallet af hændelser er stort, eller hvis den enkelte hændelse i sig selv er uacceptabel. Det er en del af vores markedsovervågning af medicinsk udstyr, herunder hjælpemidler.

Indberetninger fra sundhedspersonalet eller fra brugeren af hjælpemidlet er med til at sikre, at Sundhedsstyrelsen kan øge sikkerheden for både brugere og medarbejdere i sundheds- og plejesektoren. Indsatsen vil senere på året munde ud i informationsmateriale, som udover at blive sendt til kommunerne, også vil være tilgængeligt på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Elektronisk blanket til indberetning

Indberetninger af hændelser med medicinsk udstyr kan ske her

Hjælpemiddelmesse

På årets Health and Rehab Scandinavia messe den 9. – 11. september vil Sundhedsstyrelsen også sætte fokus på indberetning af hændelser med hjælpemidler.  Vi står i stand nr. 053 i område C2. Læs mere om messen: Health and Rehab Scandinavia


Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...