Stor opmærksomhed om nye regler for samarbejde

21. november 2014

Den 1. november 2014 trådte nye regler for samarbejde mellem sundhedspersoner og lægemiddel- og medicovirksomheder i kraft. Det har resulteret i over 800 ansøgninger og anmeldelser om samarbejde indtil videre.  

De nye regler omfatter dels aftaler/tilknytninger til en virksomhed for eksempel i form af foredrag, rådgivning eller forskning og dels økonomisk støtte i forbindelse med deltagelse i fagrelevante aktiviteter i udlandet. 

Siden det nye system til at anmelde og ansøge om tilladelse blev åbnet den 31. oktober, har over 500 læger, sygeplejesker, med flere anvendt det nye system, og indsendt mere end 800 anmeldelser/ansøgninger om samarbejde med virksomheder. Sundhedsstyrelsen modtager i gennemsnit ca. 38 ansøgninger/anmeldelser om dagen. Før de nye regler trådte i kraft den 1. november, blev der i gennemsnit indsendt 40 ansøgninger om ugen.

Reglerne for samarbejdet mellem sundhedspersoner og virksomheder er blevet udvidede. De nye regler indebærer nemlig som noget nyt, at samarbejde med medicovirksomheder også er omfattet af reglerne, samt at sygeplejersker er blevet omfattet af reglerne i forhold til samarbejde med medicovirksomheder. Desuden skal sundhedspersoner og en række øvrige faggrupper anmelde, hvis de får økonomisk støtte til fagrelevante aktiviteter i udlandet. 

Der er i startperioden kommet mange spørgsmål til Sundhedsstyrelsen om reglerne.

”Spørgsmålene viser, at blandt andet læger og sygeplejersker og virksomheder er opmærksomme på, at der er kommet nye regler. Det kan vi også se af de mange indberetninger, vi allerede har fået i det nye system. Vi har involveret foreningerne og brugerne i forbindelse med udviklingen af systemet for at sikre, at vores skemaer til ansøgning og anmeldelse er brugervenlige, og vi vil også inddrage dem fremadrettet, så vi hele tiden kan sikre, at hjemmesiden fungerer bedst muligt”, siger Kim Helleberg, Sundhedsstyrelsen.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...