Acamprosat får generelt klausuleret tilskud

27. november 2015

Den 7. december 2015 får acamprosat generelt klausuleret tilskud. Tilskuddet gælder, når lægen ordinerer acamprosat som ”supplement til samtalebehandling hos alkoholafhængige, der ønsker afholdenhed”. Alt anden medicin mod alkoholafhængighed har fortsat samme tilskudsstatus som tidligere. Det betyder, at disulfiram fortsat har generelt uklausuleret tilskud, mens naltrexon og nalmefen ikke har generelt tilskud.

Lægemiddelstyrelsen har truffet denne afgørelse efter anbefaling fra Medicintilskudsnævnet, som er vores rådgivende lægefaglige nævn. Afgørelsen er truffet den 25. november 2015 og sendt til alle berørte virksomheder. I afgørelsen er der link til Medicintilskudsnævnets indstilling, hvor du kan læse en mere detaljeret begrundelse: Afgørelse om fremtidig tilskudsstatus for lægemidler mod alkoholafhængighed

Vi informerer bl.a. Lægeforeningen, Apotekerforeningen samt relevante lægevidenskabelige selskaber og patientforeninger om denne ændring.

Link

Afgørelse om revurdering af tilskudsstatus for lægemidler mod alkoholafhængighed i ATC-gruppe N07BB (pdf)

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...