Advarsel mod slankemidlerne Slimex 15 og Slimex 15 New Formula

9. marts 2015

Sundhedsstyrelsen advarer mod at anvende slankemidlerne ’Slimex 15’ og ’Slimex 15 new Formula, som sælges på internettet. Slankemidlerne indeholder stoffet sibutramin, der kan medføre meget alvorlige bivirkninger.

Hvis du tager "Slimex 15" eller "Slimex 15 New Formula", opfordrer vi dig til at stoppe med det samme og kontakte din læge. Eventuelle rester af produkterne kan afleveres på apoteket til destruktion.

Slankemidlet "Slimex 15" findes som gule eller orange kapsler, mens "Slimex 15 New Formula" findes som hvide tabletter:

  • Slimex 15 (gul kapsel): Vores analyse af produktet viser, at det indeholder sibutramin, selvom det ikke fremgår af pakningen.
  • Slimex 15 (orange kapsel): Det fremgår af pakningen, at produktet indeholder sibutramin (”Sibutramine Hydrochloride Monohydrate”).
  • Slimex 15 New Formula (hvid tablet): Vores analyse af produktet viser, at det indeholder sibutramin, selvom det ikke fremgår af pakningen.

Risiko for alvorlige bivirkninger

Sibutramin påvirker signalstoffer i hjernen, hvilket hæmmer appetitten. Bivirkningerne ved sibutramin kan være meget alvorlige og kan vise sig som hjertebanken, forhøjet blodtryk, hedeture, forstoppelse, kvalme, søvnbesvær, hovedpine, angst, svedtendens og smagsforstyrrelser. Al medicin med sibutramin blev trukket af markedet i efteråret 2010 pga. risiko for alvorlige hjerte-kar-bivirkninger og hjerneblødninger.

Vi opfordrer generelt til at være forsigtig ved køb af medicin på internettet. Hvis du ønsker at købe medicin på nettet, anbefaler vi dig at kontakte en læge inden.

Billeder af Slimex 15

Slimex 15 (Gul kapsel)

Slimex 15 Gul kapsel

Slimex 15 (Orange kapsel)

Smilex 15 Orange kapsel

Slimex 15 New Formula (Hvid tablet)

Slimex 15 New Formula Hvid tablet

 

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...