Advarsel om risiko for forkert dosering af Panodil Junior til børn

19. juni 2015

Medicinalfirmaet GSK tilbagekalder en håndbog om Panodil Junior (mikstur), da den indeholder forkerte oplysninger om korrekt dosering. Den dosis, der er angivet i håndbogen, kan i værste fald være dødelig.

Medicinalfirmaet GSK har i en håndbog om Panodil Junior (mikstur) ved en fejl angivet en forkert dosering. GSK tilbagekalder derfor håndbogen og opfordrer til, at man ikke følger behandlingsvejledningen i håndbogen.

Håndbogen hedder ”De første 6 år – En guide til forældre om feber og smerte”. Fejlen findes på side 21, hvor der under dosering til børn med kropsvægt på 40 kg. er angivet en dosering på 120 ml. i stedet for de korrekte 20 ml.

Sundhedsstyrelsen skal på det kraftigste advare mod at følge behandlingsvejledningen i håndbogen, da denne overdosering kan medføre alvorlig leverskade, leversvigt og i værste tilfælde kan være dødelig. 

Håndbogen er trykt i 40.000 eksemplarer, hvoraf GSK har 38.000 på lager, som vil blive destrueret omgående. De resterende 2000 eksemplarer er ved at blive tilbagekaldt af GSK fra apoteker og sundhedsplejersker landet over. 

Forældre og sundhedspersoner opfordres til at aflevere samtlige eksemplarer af håndbogen til det lokale apotek, således at materialet kan blive talt op og destrueret af GSK. 

For yderligere information – se GSK's hjemmeside

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...