Bactroban Nasal (mupirocin) er igen tilgængelig

22. december 2015

Bactroban Nasal, næsesalve, er igen tilgængelig til behandling af MRSA i næsen. Vores tidligere anbefaling til lægerne om, at anvende Bactroban salve til behandling af MRSA i næsen er derfor ikke længere gældende. Nu bør Bactroban Nasal anvendes.

GlaxoSmithKline, som er indehaver af markedsføringstilladelsen for Bactroban har oplyst til Lægemiddelstyrelsen, at Bactroban Nasal næsesalve, som anvendes til behandling af MRSA i næsen, ikke længere er i restordre. Bactroban Nasal næsesalve har været i restordre siden oktober 2015 pga. produktionsproblemer. Disse problemer er nu løst, og producenten kan igen levere produkter til markedet.

Fakta om MRSA og Bactroban

MRSA er en forkortelse for methicillin-resistent Staphylococcus aureus. Det er en bakterie (stafylokok), der er modstandsdygtig over for behandling med almindelige antibiotika. Bakterien kan findes på huden eller i næsen, uden man har tegn på betændelse (infektion). Dette kaldes bærertilstand. Bakterien kan overføres ved direkte berøring mellem mennesker eller ved berøring af genstande, fx et dørhåndtag.

Bactroban er handelsnavnet for creme, salve og næsesalve indeholdende det antibiotiske stof mupirocin. Bactroban Nasal næsesalve er godkendt til elimination af MRSA i næsen. Bactroban creme og almindelig salve kan anvendes til hudinfektioner med stafylokokker og/eller streptokokker, herunder MRSA, der er følsomme for mupirocin.

Link

Læs mere om MRSA

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...