Christian Schneider udnævnt til direktør for NIBSC i England

10. september 2015

Lægemiddelfaglig chef Christian Schneider vender tilbage til biologiske lægemidler med sin udnævnelse til direktør for NIBSC (National Institute for Biological Standards and Control), der ligger nord for London.

Christian Schneider har været ansat i Sundhedsstyrelsen siden 2011, og han har siden december 2013 ledet enheden Lægemidlers Godkendelse og Tilgængelighed (GODT) som lægemiddelfaglig chef sammen med enhedschef Mette Aaboe Hansen.              

Med jobskiftet siger Christian Schneider farvel både til Sundhedsstyrelsen og Danmark – og får en unik mulighed for at beskæftige sig med biologiske lægemidler med sin ekspertise på området som Director of NIBSC (National Institute for Biological Standards and Control, www.nibsc.org. NIBSC hører under den britiske lægemiddelstyrelse MHRA - Medicines & Healthcare products Regulatory Agency.

Christian Schneider har i perioden 2007-2011 blandt andet været såkaldt co-opted medlem af den rådgivende komité CHMP under Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, for biologiske og bioteknologiske lægemidler, og han har mellem 2014 og 2015 været den danske suppleant for komitéen (indtil august i år). Endvidere har Christian Schneider i perioden 2009 – 2013 været formand for komiteen for avancerede terapier (Committee for Advanced Therapies, CAT) og er nu formand for EMAs arbejdsgruppe for biosimilære lægemidler.

Fra Direktionen er budskabet, at vi med Christian Schneiders skifte til NIBSC mister en endog særdeles dygtig og velyndet kollega. Det er godt, at vi har dygtige medarbejdere med høj ekspertise på lægemiddelområdet, som vil kunne kompensere den ekspertise, vi mister. Den kommende internationale profil for den nye lægemiddelstyrelse vil skulle fastlægges i dialog med departementet, og når en ny direktør for Lægemiddelstyrelsen er udvalgt med forventet tiltrædelse før årsskiftet.

Christian Schneider tiltræder sit nye job pr. 1. januar 2016. 

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...