Lægemidlerne Pregabalin KRKA og Pregabalin Orion må ikke udleveres mod smerter

26. juni 2015

Sø- og Handelsretten har afgjort, at lægemidlet Pregabalin KRKA ikke må udleveres mod smerter. Årsagen er et patentspørgsmål. Dette lægemiddel må derfor heller ikke udleveres som et billigere alternativ til Lyrica, hvis lægen har ordineret dette lægemiddel.

Normalt skal apotekerne udlevere et billigere alternativ, hvis der findes et. Men 25. juni slog Sø- og Handelsretten fast, at Pregabalin KRKA på grund af en patentproblematik ikke må udleveres til behandling af smerter i stedet for Lyrica. Samme problemstilling gælder for lægemidlet Pregabalin ”Orion”, som derfor heller ikke længere må udleveres mod smerter eller udleveres i stedet for Lyrica.

Pregabalin KRKA og Pregabalin Orion må dog fortsat godt udleveres hvis de er ordineret til behandling af epilepsi og angst.

Sundhedsstyrelsen understreger, at det ikke er tale om en sikkerhedsproblematik, men udelukkende om en patentproblematik.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...