Nyt logo skal gøre det lettere for webbrugere at købe sikker medicin

1. juli 2015

Hjemmesider i EU-/EØS, der har lovligt onlinesalg af lægemidler til medicinbrugere, skal fra den 1. juli 2015 indeholde et nyt logo.

Logoet er en sikkerhed for forbrugerne, fordi det viser, at den hjemmeside, de er inde på, sælger medicin på lovlig vis. Logoet skal dermed give forbrugerne en nem mulighed for at handle på hjemmesider, der er under myndighedernes kontrol.

Logoet skal være anbragt på alle hjemmesider, der sælger medicin lovligt. Det gælder både apoteker og godkendte detailforhandlere. På hver enkelt hjemmeside skal logoet fremgå på alle de undersider, hvor du kan købe medicin.

Som en del af logoet indgår teksten ’Klik her for at se, om dette websted drives på lovlig vis’. Når du klikker på logoet, skal du tjekke, om du bliver ført videre til det pågældende lands lister over apoteker eller godkendte detailforhandlere. I Danmark vil der være tale om Sundhedsstyrelsens lister.

Køb ikke medicin fra hjemmesider, som ikke har det nye logo.

Logoet er grundlæggende ens i hele EU-/EØS - det er kun det nationale flag og sproget, der skifter fra land til land.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...