Persondatapolitik for abonnenter på nyhedsmails

21. februar 2019

Indsamling og behandling af dine personoplysninger

Når du accepterer denne politik, giver du samtykke til, at Lægemiddelstyrelsen indsamler og behandler oplysninger om dig med henblik på at kunne udsende nyhedsbreve til dig som abonnent.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, indsamler og behandler vi som følgende oplysninger om dig:

  • Den e-mailadresse, som du har indtastet
  • Oplysninger om, hvilke nyheder du modtager

De indsamlede oplysninger anvendes udelukkende til udsendelse af nyheder og til at lave statistik på vores nyhedsbreve.

Vi benytter Sendgrid til indsamling og opbevaring af mailadresser samt udsendelse af nyhedsmails. Når du tilmelder dig vores nyhedsservice, giver du samtidig tilladelse til, at dine oplysninger overføres til Sendgrid og behandles efter Sendgrids privatlivspolitik.

Behandlingsgrundlaget

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger følger af dit samtykke, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a.

Dataansvarlig for behandlingen

Lægemiddelstyrelsen er dataansvarlig for behandlinger omfattet af denne privatpolitik. Det indebærer, at vi har ansvaret for at afgøre til hvilke formål og hvordan, der må foretages behandling af de personoplysninger, vi modtager fra dig.

Hvis du har spørgsmål angående vores behandling af personoplysninger kan du også kontakte vores Databeskyttelsesrådgiver (DPO).

Dine rettigheder

Databeskyttelsesforordningen giver dig en række rettigheder. Du har ret til:

  • Indsigt i Lægemiddelstyrelsens behandling af dine oplysninger (artikel 15)
  • At gøre indsigelse mod vores behandling af dine oplysninger (artikel 12)
  • At få berigtiget, slettet eller blokeret oplysninger, der er forkerte eller vildledende eller behandlet i strid med   lovgivningen (artikel 16-18)
  • At trække dit samtykke tilbage og derved få slettet dine oplysninger (artikel 17)
  • At klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med vores behandling af dine personoplysninger (artikel 77)

I visse tilfælde har du ret i til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse personoplysninger fra Lægemiddelstyrelsen til en anden dataansvarlig uden hindring (artikel 20).

Retten til at trække dit samtykke tilbage

Du kan til enhver tid vælge at trække dit samtykke tilbage ved at opsige dit abonnement. Dette kan du gøre ved at klikke på linket ”Slet eller rediger dit abonnement på nyheder” i de nyhedsbreve, du modtager fra os.

Såfremt du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker dette alene den fremadrettede behandling af personoplysningerne, og dermed ikke lovligheden af den behandling, der er baseret på samtykket, inden tilbagetrækning heraf. Når du trækker dit samtykke tilbage og opsiger dit abonnement, vil du ikke længere modtage nyhedsmails fra Lægemiddelstyrelsen, og dine oplysninger vil blive slettet inden for to måneder.

Klage til Datatilsynet

Du har ret til at klage over vores behandling af dine oplysninger til Datatilsynet efter reglerne i databeskyttelsesforordningens artikel 77. Du kan kontakte Datatilsynet fra din digitale postkasse på borger.dk, ved almindelig e-mail til dt@datatilsynet.dk eller med almindelig post til Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København K.

 

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.