Hvor får man medicinsk cannabis udleveret?

Opdateret 10. januar 2018
Temabillede om medicinsk cannabis med tekst

Patienter, der har fået en recept på et cannabisprodukt hos lægen, kan købe det på apoteket. Alle apoteker i Danmark skal udlevere cannabisprodukter efter recept som led i forsøgsordningen. Apoteket må kun udlevere cannabisprodukter på elektroniske recepter.

Cannabisprodukter kan dog ikke udleveres fra apoteksudsalg, fordi disse ikke selv ekspederer recepter.

Der kan gå nogle dage, fra patienten henvender sig på apoteket til, at apoteket kan udlevere cannabisproduktet til patienten. Det skyldes, at apoteket først skal skaffe produktet hjem, da de ikke må have cannabisprodukter på lager.  

Udgangspunktet er, at apotekerne skal kunne udlevere et cannabisprodukt til patienten inden for 3 åbningsdage.

Når et apotek udleverer et cannabisprodukt, skal personalet vejlede patienten om produktet og informere om patientens rettigheder i forhold til mulighederne for at få et billigere produkt, og hvilken pakningsstørrelse, der er billigst. Det er ikke altid, at der er billigere alternativer tilgængelige.

Hvis man er i behandling på et sygehus, er det sygehusapoteket, der laver cannabisproduktet til den enkelte patient, og sygehuspersonalet der udleverer produktet til patienten.

 

Har du spørgsmål til medicinsk cannabis?


Du er velkommen til at ringe til vores informationscenter på tlf. 44 88 95 95 eller skrive til dkma@dkma.dk, hvis du har spørgsmål om medicinsk cannabis.

Du kan også stille dine spørgsmål på vores Facebook-side: https://www.facebook.com/laegemiddel/