COVID-19

Danmark hjælper Danmark

Danmark oplever et stigende pres på sundhedsvæsenet i takt med, at udbruddet af COVID-19 udvikler sig. Der har i noget tid været lokal mangel på værnemidler som fx åndedrætsværn, visirer og håndsprit i sundhedsvæsenet, og sundhedssektoren risikerer at løbe tør for værnemidler og andet vigtigt udstyr i kampen mod coronavirus.

Samtidig har rigtig mange meldt sig for at hjælpe med idéer, udstyr og koncepter.
Det er ægte samfundssind!

På den baggrund lancerer Lægemiddelstyrelsen nu kampagnen Danmark hjælper Danmark, hvor organisationer, myndigheder, institutioner og private virksomheder her på siden kan melde det ind, hvis de har idéer til, hvordan der kan skaffes bl.a. ekstra værnemidler og håndsprit til brug for frontlinjemedarbejderne i sundhedsvæsenet, eller hvis man som organisation har udstyr eller håndsprit til overs, som man godt kan undvære uden at gå på kompromis med sikkerheden.
Et team i Lægemiddelstyrelsen sidder klar til at håndtere henvendelserne. Bidrag vil blive omfordelt via Lægemiddelstyrelsens nyetablerede logistikcenter, som er oprettet i samarbejde med regioner og kommuner.

Vi kæmper sammen! Tak for jeres idéer og bidrag!

Henvendelse om udstyr

 

Hvis du allerede har kontaktet Lægemiddelstyrelsen inden d. 23. marts, er det ikke nødvendigt at indsende igen via denne hjemmeside.

Danske Regioner har aktuelt tilstrækkeligt med aktiviteter i gang vedrørende diagnostiske kits, som forventes at kunne løse kapacitetsudfordringerne. Vi har derfor lukket muligheden for at indmelde testkits via denne side og takker for de mange henvendelser, vi har fået.

*
*
*

Liste over udstyr

Vælg gerne flere, hvis du har mulighed for at bidrage med flere ting

Hvis det er produktion af udstyr, må I gerne angive, I hvilket land udstyret produceres, og hvor langt I processen er.

  • Relevant teknisk dokumentation
  • Levering/estimeret leveringstid
  • Kvantitet (hvor meget der kan leveres)
  • Hvor produkterne kommer fra (angiv venligst land)