Vær opmærksom på dette, hvis du som borger køber mundbind eller ansigtsmasker

2. juli 2020

Når du køber mundbind, der er medicinsk udstyr, skal de være CE-mærkede ligesom alt andet medicinsk udstyr, og der skal være en brugervejledning på dansk.

Mundbind, som er klassificeret som medicinsk udstyr, er ofte hvide og blå trelagsmundbind med bindebånd eller øreelastikker og er beregnet til engangsbrug.

Teknisk info og krav

Alt efter filtreringsevne kan de hedde type I, type II eller type IIR.

Det skal tydeligt fremgå af pakken, hvem der er fabrikant. Altså hvem der laver udstyret og er ansvarlige for at det lever op til gældende krav. Mærkningen skal desuden indeholde oplysninger, der kan identificere det præcise produkt, herunder et såkaldt referencenummer og et LOT-nummer.

Endelig gælder det, at hvis fabrikanten af mundbindet holder til uden for EU, så skal produktet være forsynet med angivelse af, hvem der er repræsentant for fabrikanten inden for EU.

Må kun sælges med original emballage

For at man kan identificere produktet og være sikker på, det er lovligt indført på det danske marked, skal produktet, når man køber det, være udstyret med ovenstående. Derfor må man ikke sælge mundbind uden original emballage.