Specialforretninger og salg af medicinsk udstyr

2. juni 2014, Opdateret 19. september 2017

Forretninger, der er specialiseret i salg af medicinsk udstyr i risikoklasse IIa, IIb, III, aktivt implantabelt medicinsk udstyr og medicinsk udstyr til in vitro-diagnostik, skal registreres hos Lægemiddelstyrelsen.

Minimum 50 % af forretningens omsætning skal udgøres af de nævnte typer medicinsk udstyr for, at forretningen betragtes som en specialforretning. Forretningerne kan eksempelvis være specialiseret i salg af høreapparater eller kontaktlinser.

Forretninger der forhandler medicinsk udstyr, men ikke er specialiserede i dette, og som overvejende forhandler andre typer af produkter, er ikke omfattet af registreringspligten. Det gælder f.eks. dagligvareforretninger, kiosker, tankstationer, materialiser og helsekostbutikker og lignende.

Registreringspligten fremgår af lov om ændring af lov om medicinsk udstyr lov nr. 518 af 26/05/2014

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses bekendtgørelse nr. 872 af 1. juli 2014 om registrering af fabrikanter og ejere af detailforretninger og deres repræsentanter der markedsfører eller forhandler medicinsk

Formular

Registrering af specialforretninger (åbner i nyt vindue)

Bemærk: Du har 20 minutter til at udfylde og indsende formularen, efter du har åbnet den. Går der længere tid, modtager vi ikke din formular.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.