Danske pakninger med sulfasalazin enterotabletter kan igen skaffes

10. juli 2020

Det er aktuelt muligt at skaffe Sulfasalazin ”Hexal”, 500 mg, enterotabletter, 300 stk. på apoteket.

Sulfasalazin enterotabletter har været i forsyningsvanskeligheder siden juni 2020, og det er fortsat uvist om der igen vil opstå en mangelsituation for lægemidlerne. Andre danske pakninger kan fortsat ikke skaffes og forventes tidligst at kunne skaffes fra oktober.

Lægen skal sikre, at patienter har en gyldig ordination og recept på det markedsførte lægemiddel Sulfasalazin ”Hexal”, 500 mg, enterotabletter, 300 stk. Markedsførte lægemidler med sulfasalazin har generelt tilskud, som gives automatisk ved ekspedition af en recept på lægemidlet. Lægen skal derfor ikke ansøge om enkelttilskud til de danske pakninger med sulfasalazin.

Udenlandske lægemidler kan skaffes ved ny mangelsituation

Der er fortsat udenlandske pakninger af sulfasalazin enterotabletter i Danmark.

Apoteket skal udlevere de danske pakninger først, men kan udlevere en udenlandsk pakning i de tilfælde, hvor en dansk pakning ikke kan skaffes. I disse tilfælde vil de eksisterende udleveringstilladelser til udenlandske pakninger af sulfasalazin fortsat gælde.

Processer for sulfasalazin enterotabletter på udleveringstilladelse gælder fortsat

Lægemiddelstyrelsen har den 1. juli offentliggjort en meddelelse om processer for sulfasalazin enterotabletter på udleveringstilladelse. 

Processerne gælder fortsat i de tilfælde, hvor det ikke er muligt at skaffe en dansk pakning og en udenlandsk pakning i stedet kan skaffes.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...