XDenne side indeholder elementer som ikke er optimeret til mobil visning. Du kan klikke på linket nedenfor for at få vist siden i desktop-visning.
Desktop visning

Radioaktiv medicin

Opdateret 2. marts 2012

Radioaktive lægemidler er lægemidler, der ved brugen på patienter er radioaktive. De anvendes på specielle sygehusafdelinger, hvor de først og fremmest bruges til at stille en præcis diagnose.

Den radioaktive stråling gør det muligt at "fotografere" lægemidlets vej gennem kroppen. Strålingen fra lægemidlerne er meget lille og normalt lavere end den stråling, man får ved røntgenundersøgelser. Lægemidlerne produceres både i Danmark og i udlandet.

Der laves for tiden knap 100.000 undersøgelser om året med radioaktive lægemidler i Danmark.

Godkendelse og kontrol

Ansøgning om håndtering af radioaktive lægemidler på sygehuse

Vi stiller krav til kvaliteten, til sikkerheden og til virkningen af det radioaktive lægemiddel. Lægemiddelfremstilleren og lægemidlet skal godkendes efter samme procedurer, som gælder for andre lægemidler.

Indlægssedler

Indlægssedler for radioaktive lægemidler kan, ligesom for øvrige lægemidler, findes på indlaegsseddel.dk.

Liste over radioaktive lægemidler

Godkendte radioaktive lægemidler (Excel-fil) (opdateres hver dag)

Meld en bivirkning

Den vigtigste kilde til oplysninger om bivirkninger er spontane indberetninger. Det er vigtigt, at vi får indberettet alle relevante bivirkninger.

Du kan indberette bivirkninger på meld en bivirkning. Det gælder både for lægemidler anvendt til mennesker, dyr eller i forbindelse med kliniske forsøg.