Dopingmidler

Opdateret 23. juli 2021

Dopingmidler er oprindeligt udviklet til at behandle sygdomme og anvendes stadig til behandling. Dog bliver midlerne også misbrugt af raske mennesker pga. deres evne til at forbedre kroppens præstationsevne kunstigt.

Lov og vejledning

Lov nr. 232 af 21. april 1999 om forbud mod visse dopingmidler

Liste over stoffer, som Lægemiddelstyrelsen har vurderet, falder ind under § 1 i Lov om forbud mod visse dopingmidler Nr. 232 af 21. april 1999

Kun lovligt at købe dopingmidler på recept

Det er kun tilladt at indføre og besidde lægemidler, der er omfattet af ’lov om forbud mod visse dopingmidler’, hvis de er ordineret af en læge. Det er derfor forbudt at købe dopingmidler over nettet uden en recept.

"Lov om forbud mod visse dopingmidler" omfatter bl.a. anabole steroider, testosteron, væksthormon og andre midler, der øger mængden af røde blodlegemer i blodet (EPO).

Vær opmærksom på, at mange stoffer og lægemidler betragtes som doping, selvom de ikke er omfattet af 'lov om forbud mod visse dopingmidler'. Dopingmidlerne på idrætsverdenens liste er alle mærkede og forsynet med information om, hvilket stof de indeholder.

Vær også opmærksom på, at du kan blive straffet, hvis du uden recept besidder eller indfører produkter, der bliver betragtet som doping (for eksempel pregnenolon eller DHEA), og som du har købt fra hjemmesider, der ikke har følgende lovpligtige EU-logo. 

EU logo for online sale of medicines 

Logoet er din garanti for, at en hjemmeside har tilladelse til at sælge medicin på nettet. Det er derfor også dit eget ansvar at sikre dig, at en hjemmeside har det lovpligtige logo, selv om du eksempelvis får en anbefaling fra en læge om at købe produkter på en bestemt hjemmeside. 

Anti Doping Danmark

Det er Anti Doping Danmark, som står for dopingkontrol og dopingoplysning i Danmark.