Direkte sikkerheds­information (DHPC) til læger og andre sundheds­professionelle

30. januar 2013, Opdateret 1. februar 2018

Rettidig information til læger og andre sundhedsfaglige er yderst vigtigt, når der kommer ny viden om sikkerheden ved medicin.

Direkte meddelelser til læger og andre sundhedsfaglige (på engelsk kaldet Direct Healthcare Professional Communication – DHPC) har til formål at understøtte sikker og effektiv brug af medicin og bliver udsendt i tilfælde af ny væsentlig sikkerhedsinformation om et lægemiddel.

Meddelelserne bliver sendt direkte til de berørte fagfolk fra indehaverne af markedsføringstilladelserne eller fra myndighederne. Indholdet af disse meddelelser samt målgruppen for modtagelse bliver udarbejdet af eller i samarbejde med Lægemiddelstyrelsen. Brevet må ikke indeholde reklamer eller andet kommercielt indhold.

For at sikre at brevene er let genkendelige, skal kuverter til DHPC have printet teksten ”Ny viden om sikker brug af medicin – i samarbejde med Lægemiddelstyrelsen” i sort skrift på gul baggrund.

Label til DHPC 

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.