Apoteker

Opdateret 12. juni 2018

Apotekerne har eneret til at sælge receptpligtige lægemidler til forbrugerne. Ligeledes må en lang række håndkøbslægemidler kun sælges på apoteket.

Apoteker og apotekspersonale

Et apotek drives af en privatperson - apotekeren - der har fået bevilling fra staten til at drive apotek et bestemt sted.

Personalet på apotekerne består af farmaceuter og farmakonomer. Derfor kan apotekerne - ud over at sælge lægemidler - hjælpe med at finde svar på de fleste spørgsmål om lægemidler og brugen af lægemidler.

Antal apoteker i Danmark

Pr. 1. september 2017 var der 237 apoteker, hvoraf 14 er supplerende enheder, 9 er tillægsbevillinger og 2 onlineapotek. Hertil kommer 78 apoteksfilialer, 124 frivillige oprettet filialer, 48 apoteksudsalg, ca. 500 håndkøbsudsalg og ca. 350 medicinudleveringssteder, der alle er tilknyttet et af apotekerne.

Liste over samtlige apoteker og andre receptekspederende enheder i Danmark (excel-fil).

Apotekernes driftsforhold og årsregnskab

Du kan finde information om apotekernes drift i den årlige udgivelse Undersøgelse over apotekernes driftsforhold.

Undersøgelsen bygger på apotekernes indberetning af årsregnskaber.

Samarbejde med virksomheder

Apotekere i Danmark har anmeldelses- og ansøgningspligt, når de ønsker at drive eller være knyttet til en lægemiddel- eller medicovirksomhed.

Farmaceuter, farmakonomer og studerende inden for disse fag skal desuden anmelde, hvis de modtager økonomisk støtte til at deltage i en fagrelevant aktivitet i udlandet af en lægemiddel- eller medicovirksomhed.

Apoteker der forhandler lægemidler på nettet

En lang række apoteker har onlinesalg af lægemidler. Se vores liste over apoteker, der forhandler lægemidler på nettet. Listen opdateres løbende.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.