XDenne side indeholder elementer som ikke er optimeret til mobil visning. Du kan klikke på linket nedenfor for at få vist siden i desktop-visning.
Desktop visning

HPV-vaccination

Opdateret 27. februar 2019

Vaccination mod humant papillomavirus (HPV) mindsker risikoen for at få livmoderhalskræft og indgår som en del af børnevaccinationsprogrammet i Danmark.  

Læs mere om livmoderhalskræft og HPV på Sundhedsstyrelsens hjemmeside 

Der findes tre vacciner Cervarix®, Gardasil® og Gardasil9®. Vaccinen i det danske børnevaccinationsprogram har varieret: fra januar 2009 til februar 2016 anvendtes den 4-valente Gardasil®, fra februar 2016 til 1.11 2017 anvendtes Cervarix® og med skæringsdato 1.11 2017 anvendes Gardasil®9. Hvilken vaccine, der indgår afgøres via et udbud.

Produktresumeer og indlægssedler

Det er relevant løbende at holde sig orienteret i produktinformationen, som er tilgængelig på Det Europæiske Lægemiddelagenturs (EMA) hjemmeside

Produktresume for Gardasil®

Produktresume for Cervarix®

Produktresume for Gardasil9®

Se også:

Indlægssedlen for Gardasil®

Indlægssedlen for Cervarix®

Indlægssedlen for Gardasil9®

Lægemiddelstyrelsen opfordrer fortsat både læger og borgere til at indberette formodede bivirkninger ved HPV-vaccination. Bivirkninger kan indberettes elektronisk på meldenbivirkning.dk. For at vi kan overvåge sikkerheden ved medicin bedst muligt, er det vigtigt, at oplysningerne i indberetningen er så fyldestgørende som muligt.

Faktablad om HPV

Læs mere om HPV-vaccinerne i Faktaark om HPV-vaccination og formodede bivirkninger (opdateret maj 2017)

Videoen afspilles fra Youtube.com, som registrerer din brug.
Videoen afspilles fra Youtube.com, som registrerer din brug.