HPV-vaccination

Opdateret 27. februar 2019

Vaccination mod humant papillomavirus (HPV) mindsker risikoen for at få livmoderhalskræft og indgår som en del af børnevaccinationsprogrammet i Danmark.  

Læs mere om livmoderhalskræft og HPV på Sundhedsstyrelsens hjemmeside 

Der findes tre vacciner Cervarix®, Gardasil® og Gardasil9®. Vaccinen i det danske børnevaccinationsprogram har varieret: fra januar 2009 til februar 2016 anvendtes den 4-valente Gardasil®, fra februar 2016 til 1.11 2017 anvendtes Cervarix® og med skæringsdato 1.11 2017 anvendes Gardasil®9. Hvilken vaccine, der indgår afgøres via et udbud.

Produktresumeer og indlægssedler

Det er relevant løbende at holde sig orienteret i produktinformationen, som er tilgængelig på Det Europæiske Lægemiddelagenturs (EMA) hjemmeside

Produktresume for Gardasil®

Produktresume for Cervarix®

Produktresume for Gardasil9®

Se også:

Indlægssedlen for Gardasil®

Indlægssedlen for Cervarix®

Indlægssedlen for Gardasil9®

Lægemiddelstyrelsen opfordrer fortsat både læger og borgere til at indberette formodede bivirkninger ved HPV-vaccination. Bivirkninger kan indberettes elektronisk på meldenbivirkning.dk. For at vi kan overvåge sikkerheden ved medicin bedst muligt, er det vigtigt, at oplysningerne i indberetningen er så fyldestgørende som muligt.

Faktablad om HPV

Læs mere om HPV-vaccinerne i Faktaark om HPV-vaccination og formodede bivirkninger (opdateret maj 2017)

Videoen afspilles fra Youtube.com, som registrerer din brug.
Videoen afspilles fra Youtube.com, som registrerer din brug.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...