Veltassa får ikke generelt klausuleret tilskud

16. juli 2018

Lægemiddelstyrelsen har besluttet, at Veltassa ikke skal have generelt klausuleret tilskud. Veltassa anvendes til at behandle høje niveauer af kalium i blodet.

Lægemiddelstyrelsen har vurderet, at Veltassa primært vil blive anvendt på sygehusene eller udleveret gratis til patienterne fra sygehusene, da Veltassa er omfattet af ordningen med vederlagsfri udlevering af medicin til særlige ikke-indlagte patientgrupper.

Læs Lægemiddelstyrelsens afgørelse om generelt klausuleret tilskud til Veltassa (pdf)

 

Generelt tilskud

Når medicin får generelt tilskud, betyder det, at alle patienter får automatisk tilskud til den pågældende medicin, når medicinen købes på recept på apoteket. Tilskuddet bliver automatisk fratrukket prisen ved ekspeditionen på apoteket.
Se grænserne for medicintilskud

Generelt klausuleret tilskud

Hvis medicin har fået generelt klausuleret tilskud, betyder det, at det kun er patienter, der opfylder nogle særlige betingelser, der kan få tilskud til medicinen. Det er den behandlende læge, der vurderer, om en patient er omfattet af de særlige betingelser. Lægen skal i de tilfælde skrive "tilskud" på recepten. Tilskuddet bliver automatisk fratrukket prisen ved ekspeditionen på apoteket.
Se grænserne for medicintilskud