Duavive mod symptomer på overgangsalder hos kvinder får ikke generelt eller generelt klausuleret tilskud

2. oktober 2019

Lægemiddelstyrelsen har besluttet, at Duavive, der indeholder østrogen+bazedoxifen, ikke skal have generelt eller generelt klausuleret tilskud.

Vi vurderer, at der er risiko for, at Duavive vil blive anvendt til kvinder, der ikke har forsøgt behandling med østrogen+gestagen og som vil kunne behandles med denne kombination. For disse kvinder mener vi ikke, at prisen står i et rimeligt forhold til dets behandlingsmæssige værdi.

Generelt tilskud

Når medicin får generelt tilskud, betyder det, at alle patienter får automatisk tilskud til den pågældende medicin, når medicinen købes på recept på apoteket. Tilskuddet bliver automatisk fratrukket prisen ved ekspeditionen på apoteket. Se grænserne for medicintilskud her: medicintilskudsgrænser.

Generelt klausuleret tilskud

Hvis en medicin har generelt klausuleret tilskud, betyder det, at det kun er patienter, der opfylder nogle særlige betingelser, der kan få tilskud til medicinen. Det er den behandlende læge, der vurderer, om en patient er omfattet af de særlige betingelser. Lægen skal i de tilfælde skrive ”Tilskud” på recepten. Tilskuddet bliver automatisk fratrukket prisen ved ekspeditionen på apoteket. Se grænserne for medicintilskud her: medicintilskudsgrænser.

Læs Lægemiddelstyrelsens afgørelse:

Lægemiddelstyrelsens afgørelse om Duavive

Medicintilskudsnævnets indstilling vedrørende Duavive