EMA: Ingen dokumentation for, at Ibuprofen skulle forværre COVID19

18. marts 2020

Der er forlydender i både pressen og sociale medier om, at anvendelsen af Ibuprofen skulle forværre COVID19-patienters tilstand. Det europæiske medicinalagentur EMA oplyser, at der pt. ikke er noget videnskabeligt belæg herfor. Lægemiddelstyrelsens dataanalysecenter starter lyn-analyse.

Det europæiske medicinalagentur EMA har udsendt en meddelelse om, at der ikke er dokumentation for, at brugen af det smerte- og febernedsættende lægemiddel Ibuprofen skulle forværre tilstanden for COVID-19-patienter.

Det sker efter flere forlydender i pressen og på sociale medier om, at det skulle være tilfældet.

Lægemiddelstyrelsens dataanalysecenter starter nu i samarbejde med Syddansk Universitet og Aarhus Universitet en undersøgelse af, hvordan bl.a. Ibuprofen virker på patienter med alvorlig lungebetændelse, herunder COVID-patienter. Denne undersøgelse hasteprioriteres og det forventes, at der kan præsenteres resultater inden for et par uger.

Behandling af feber og smerter ved COVID19

Sundhedsstyrelsens anbefaling er generelt, at man bør bruge paracetamol frem for smertestillende medicin som fx ibuprofen mod de fleste svage smerter, inkl. symptomer ved virusinfektion i luftvejene, som kan være forårsaget af COVID19.

Læs EMA meddelelse: EMA gives advice on the use of non-steroidal anti-inflammatories for COVID-19.

Læs mere: (nyhed hos Sundhedsstyrelsen:) Feber og smerter ved virusinfektion i luftvejene - hvilken håndkøbsmedicin kan du vælge?