XDenne side indeholder elementer som ikke er optimeret til mobil visning. Du kan klikke på linket nedenfor for at få vist siden i desktop-visning.
Desktop visning

Covid-19-vaccinebatch i karantæne

17. oktober 2023

Lægemiddelstyrelsen har ud fra et forsigtighedsprincip besluttet at sætte ét specifikt parti (batch) af covid-19-vaccinen fra Pfizer/BioNTech i karantæne. Det skyldes, at der på enkelte vaccinationssteder er blevet observeret en mulig fejl ved brug af dette parti vacciner. Nogle borgere vil derfor i disse dage opleve, at deres vaccinationstid bliver aflyst. På nuværende tidspunkt er der ikke tegn på, at den pågældende batch har konsekvenser for effekt eller sikkerhed.

Mandag aften blev Lægemiddelstyrelsen gjort opmærksom på, at personalet på en række vaccinationssteder i Region Sjælland samt på et apotek i Region Hovedstaden har observeret dannelse af bobler i vaccinen, efter at vaccinen er trukket op i sprøjten. Fænomenet med bobler i vaccinen gælder et specifikt parti af covid-19-vaccinen fra Pfizer/BioNTech. Det pågældende batch har nummeret HG2252, der er anvendt ca. 57.000 doser fra denne batch, og de foreløbige oplysninger peger på, at den har været i anvendelse i alle landets regioner.

Årsagen til denne dannelse af bobler er endnu ukendt, men Lægemiddelstyrelsen er i tæt kontakt med Pfizer, Statens Serum Institut og regionerne for at snarest muligt finde årsagen og eventuel betydning for vaccinens kvalitet og sikkerhed.

På nuværende tidspunkt er der ikke tegn på, at den pågældende batch har konsekvenser for effekt eller sikkerhed.

Ud fra et forsigtighedsprincip har Lægemiddelstyrelsen besluttet at sætte dette parti i karantæne, indtil der er klarhed over årsagen. Sammen med producenten er vi gået i gang med at undersøge sagen nærmere, og vi vil orientere yderligere her på hjemmesiden, så snart vi ved mere om årsagen og eventuelle konsekvenser.

Hvis du har spørgsmål i denne forbindelse, kan du kontakte dit vaccinationssted.

Generelt gælder, at borgere altid kan henvende sig hos egen læge, hvis man oplever uventede bivirkninger efter vaccination.

Nye vacciner bliver distribueret hurtigst muligt

Statens Serum Institut vil hurtigst muligt distribuere nye covid-19-vacciner fra andre partier til landets vaccinationssteder, så borgere, der får deres covid-19-vaccinationstid aflyst, kan blive tilbudt vaccination.

Borgere, som oplever at få deres covid-19-vaccinationstid aflyst, kan booke en ny vaccinationstid på vacciner.dk.

Følg med på lmst.dk

Så snart vi har mere viden om årsagen til dannelsen af disse bobler, vil vi informere mere på vores hjemmeside.