Kom med til spændende webinarer om EU-forordningen for medicinsk udstyr

16. marts 2023

Nu er der ikke længe til, at vores to webinarer om medicinsk udstyr og medicinsk udstyr efter mål løber af stablen. Find et detaljeret program, link til webinarerne og anden nyttig information her.

Der er gode nyheder for dig, der arbejder med tandsundhed og medicinsk udstyr og gerne vil få en bedre forståelse af regler og forpligtelser i EU-forordningen for medicinsk udstyr (MDR).

Lægemiddelstyrelsen inviterer til to webinarer her i foråret, hvor vi deler ud af vores viden om medicinsk udstyr og regler og krav på området fx i forhold til aktørroller og registrering.

Webinarerne er målrettet Tandlægeforeningens medlemmer og andre interessenter inden for området og finder sted torsdag den 30. marts og tirsdag den 23. maj fra kl. 16.00-17.30.

Det bliver mulighed for at stille spørgsmål løbende i vores online Q&A session. Spørgsmål vil blive besvaret skriftligt og en samlet oversigt over spørgsmål og svar vil blive gjort tilgængelig for alle deltagere efter webinaret.

Se programmet for webinaret den 30. marts

I det første webinar har vi udvalgt emner, der henvender sig til alle tandklinikker. Her får du en indføring i:

 • Hvad er medicinsk udstyr?
 • Hvilken risikoklasse har dit udstyr?
 • Hvilke krav er der til CE-mærkning?
 • Hvorfor MDR?
 • Aktørroller: fabrikant, importør og/eller distributør
 • Hvornår skal du registreres hos Lægemiddelstyrelsen?

Se programmet for webinaret den 23. maj

I det andet webinar har vi udvalgt emner, der primært henvender sig til tandklinikker, der agerer som fabrikanter af medicinsk udstyr. Her kan du glæde dig til at høre om:

 • Fabrikantrolle over for importør og/eller distributører - hvilke krav er der forbundet med din(e) rolle(r)?
 • Hvordan skal du registrere dig hos Lægemiddelstyrelsen?
 • Hvad er et kvalitetssystem og hvilke kvalitetskrav skal du som minimum efterleve?
 • Hvad betyder UDI (Unik Udstyrsidentifikation) og sporbarhed af udstyr?
 • Hvad er markedsovervågning af medicinsk udstyr og hvordan indberetter man hændelser?

Sådan deltager du

Vi afholder webinarerne som Teams Live Events, hvor du blot skal klikke ind på det relevante link et par minutter før, at webinaret starter. Selv om man burde kunne deltage via Teams i din browser, så anbefaler vi, hvis ikke du allerede har Teams installeret, at du downloader Teams-appen på din computer eller iPad inden mødet starter.

Vi har gjort linkene klar allerede, hvis du vil gemme dem i din kalender:

Link til første webinar

Link til andet webinar

Hvis du skulle blive forhindret i at deltage, eller du vil gense et webinar, lægger vi hurtigst muligt en optagelse af begge webinarer ud på vores hjemmeside.

Hvem møder du til webinarerne

Vi har samlet et stærkt hold fra Lægemiddelstyrelsen og Tandlægeforeningen til at føre dig sikkert igennem de to webinarer.

Vi glæder os til at dele vores viden om MDR med jer!

Hvis du har spørgsmål til webinarerne, er du velkommen til at kontakte Lægemiddelstyrelsens enhed for medicinsk udstyr Send en mail.