EMA anbefaler godkendelse af mpox-vaccine til unge over 12 år

20. september 2024

Det europæiske lægemiddelagentur EMA anbefaler, at godkendelsen af mpox-vaccinen Imvanex udvides til også at omfatte unge i alderen 12-17 år.

Efter indstilling fra EMAs komité for godkendelse af medicin til mennesker (CHMP) anbefaler EMA, at koppe- og mpoxvaccinen Imvanex bliver godkendt til unge i alderen 12 til 17 år.

Imvanex er allerede godkendt til brug til voksne med det formål at beskytte mod abekopper og kopper. Den nye anbefaling kommer på baggrund af foreløbige resultater af nye studier, der sammenligner vaccinens effekt på unge mellem 12-17 år med effekten på personer over 18 år. Data fra studiet viser, at vaccinens effekt på unge er den samme som for voksne, samt at dens sikkerhedsprofil for aldersgruppen 12-17 år også er sammenlignelig med den, der er konstateret hos voksne.

Sammen med anbefalingen, som EU-Kommissionen nu formelt skal tage stilling til, følger et krav til vaccineproducenten om senest ved udgangen af maj 2025 at fremlægge de endelige resultater af studierne af vaccinens effekt og sikkerhed for aldersgruppen 12-17 år.

 

Læs mere på EMAs hjemmeside