EMA informerer om risici ved samtidig brug af Mysimba og opioider

26. juli 2024

Det europæiske lægemiddelagentur EMA understreger, at der kan opstå alvorlige bivirkninger ved samtidig brug af Mysimba og opioider.

I forbindelse med en rutinemæssig undersøgelse af sikkerheden forbundet med brug af vægttabsmedicinen Mysimba understreger EMA vigtigheden af den eksisterende anbefaling om at undgå brug af Mysimba samtidig med brug af smertestillende medicin, der indeholder opioider. Årsagen er, at der kan opstå særdeles alvorlige bivirkninger ved samtidig brug af disse typer medicin.

På denne baggrund understreger EMA overfor patienter og sundhedsprofessionelle, at der er risiko for sjældne – men alvorlige og potentielt livstruende – bivirkninger. Risikoen er meget lille, men patienter kan udvikle kramper og serotonin syndrom ved samtidig anvendelse af Mysimba og opioider.

EMA fremhæver desuden risikoen for, at smertestillende medicin, der indeholder opioider, ikke virker tilstrækkeligt effektivt for personer, der samtidig anvender Mysimba. Det skyldes, at et af de aktive stoffer i Mysimba (naltrexone) kan ’blokere’ for effekten af opioidholdig medicin.

 

Anbefaling: undgå Mysimba til patienter, der anvender medicin med opioider

For at undgå disse risici anbefaler EMA, at Mysimba ikke anvendes til patienter, der samtidig er i behandling med opioidholdig medicin.

Via linket herunder kan du læse mere om baggrunden for EMAs anbefaling samt en række konkrete informationer til såvel patienter som til sundhedsprofessionelle.

 

Læs nyhed fra EMA

Læs resumé af mødet d. 22.-25. juli 2024 i EMAs lægemiddelkomité CHMP