Nils Falk Bjerregaard er ny direktør for Lægemiddelstyrelsen

3. oktober 2024

Indenrigs- og Sundhedsministeriet har ansat lægefaglig direktør Nils Falk Bjerregaard som direktør for Lægemiddelstyrelsen pr. 1. november 2024.

Nils Falk Bjerregaard er uddannet cand.med. fra Aarhus Universitet i 2002 og speciallæge i anæstesiologi i 2009 og har en mangeårig bredt funderet ledelseserfaring fra hospitalssektoren.

Bjerregaard har siden 2018 været lægefaglig direktør på Regionshospitalet Horsens og har som en del af koncernledelsen i Region Midtjylland erfaring fra en videns- og driftstung organisation præget af høj tværfaglighed.

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde:

"Jeg glæder mig til samarbejdet med Nils Falk Bjerregaard. Han har lang erfaring fra sundhedsvæsenet og vil med sine stærke kompetencer kunne bidrage til at styrke styrelsens vigtige arbejde, som er helt afgørende for, at vi i Danmark har effektive og sikre lægemidler. Som direktør for Lægemiddelstyrelsen skal Bjerregaard også arbejde tæt sammen med den danske life science branche om f.eks. klinisk forskning og bedre brug af data og ny teknologi."

Nils Falk Bjerregaard tiltræder stillingen som direktør for Lægemiddelstyrelsen den 1. november 2024.

Nils Falk Bjerregaard siger:

"Jeg ser frem til at skulle stå i spidsen for Lægemiddelstyrelsens dygtige ledere og medarbejdere og til samarbejdet med de mange nationale og internationale samarbejdspartnere på området. Lægemiddelstyrelsen udgør en hjørnesten i den brede og vigtige opbakning og tillid, der er til det danske sundhedsvæsen både politisk og i befolkningen. Samtidig spiller styrelsen en afgørende rolle i realiseringen af de politiske ambitioner på lægemiddel- og medico-området, og jeg glæder mig til at være en del af den videre strategiske udvikling og arbejde for, at Lægemiddelstyrelsen er mærkbar og værdifuld for interessenter og samfund både nationalt og med internationalt aftryk."

Fakta: Kort om Nils Falk Bjerregaard


2018 -, Lægefaglig direktør, Regionshospitalet Horsens

2015 - 2018, Ledende overlæge på Hospitalsenhed Midt

2014 - 2015, Afsnitsledende overlæge på dagskirurgisk afdeling på Aarhus Universitetshospital

2011 - 2013, Overlæge på Anæstesi Nord, Aalborg Universitetshospital

2009 - 2011, Afdelingslæge, Anæstesien, Region Nordjylland

Nils Falk Bjerregaard er 49 år og bor i Aarhus med sin hustru og tre børn.

Yderligere oplysninger

Indenrigs- og Sundhedsministeriets pressevagt, tlf. 21324727

Lægemiddelstyrelsens pressevagt, tlf. 25265289