Nyt sekretariat i Lægemiddelstyrelsen skal indgå i behandlingen af ansøgninger om sundhedsapps

6. september 2024

Efter medlemmerne af Nævnet for Sundhedsapps er udpeget, ser sekretariatet i Lægemiddelstyrelsen nu frem til at understøtte nævnets arbejde med at styrke digitaliseringen i sundhedssektoren.

 

Indenrigs- og sundhedsministeren har udpeget medlemmerne af Nævnet for Sundhedsapps, der nu kan begynde sit arbejde.

Jeppe Larsen, enhedschef for Lægemiddelstyrelsens enhed for medicinsk udstyr, siger i en kommentar:

”Vi ser meget frem til sammen med nævnets medlemmer at løfte den vigtige opgave det er at bane vej for en yderligere digitalisering af den danske sundhedssektor. Sammen med nævnet skal vi hjælpe borgerne og sundhedsprofessionelle med at navigere i den jungle af sundhedsapps, der allerede i dag er på markedet – og flere vil komme til. Der er ingen tvivl om, at mange af disse apps tilbyder en række nye og nyttige elementer. De kan fx være en nyttig del af et behandlingsforløb, inspirere til en mere sund livsstil eller støtte en patient i et sygdomsforløb.”

Sekretariatet har til opgave at vejlede ansøgere og behandle de kommende ansøgninger fra app-udviklere, der ansøger om få vurderet sundhedsapps, der – hvis nævnet anbefaler dem – vil blive offentliggjort på sundhed.dk.

Der vil blive åbnet for ansøgninger i løbet af efteråret, når nævnet har fastlagt, hvordan vurderingen af sundhedsapps skal foregå.

 

Ny temaside

Lægemiddelstyrelsen har oprettet en særlig temaside, der blandt andet indeholder information om, hvordan man skal forholde sig som ansøger. På siden findes desuden oplysninger om nævnet, dets medlemmer og møder samt om sekretariatet i Lægemiddelstyrelsen – se link herunder.

 

Læs mere på Lægemiddelstyrelsens temaside

Læs Indenrigs- og Sundhedsministeriets nyhed om Nævnet for Sundhedsapps