Skanderborg Apotek (og dets filialer) kan ikke ekspedere recepter – læs her hvad du kan gøre

25. juli 2024

Indehaveren af Skanderborg Apotek er afgået ved døden, og som en konsekvens er apoteket og dets filialer lige nu ikke i stand til at ekspedere recepter. Lægemiddelstyrelsen, boet og apoteket arbejder på højtryk på at løse problemet, og indtil videre henvises til andre apoteker i området.

 

Som følge af dødsfaldet har apoteket og dets filialer mistet adgangen til at ekspedere recepter, idet dets it-system er knyttet til den afdøde apotekers MitID, som er blevet spærret. Apoteket beklager den eventuelle gene, det midlertidige problem medfører for kunder, der har brug for receptpligtig medicin.

Både Skanderborg Apotek og dets filialer i Lillesø, Ry, Hørning og Kridthøj holder åben og kan ekspedere håndkøbsmedicin.

Det skal du gøre

Hvis du har brug for receptpligtig medicin, så skal du i første omgang henvende dig på et nærliggende apotek.

Herunder finder du – for både Skanderborg Apotek og hver af dets filialer – navnet på det nærmest beliggende apotek, hvor du vil kunne hente din receptpligtige medicin. Du kan naturligvis også opsøge andre apoteker, men de nævnte apoteker er de nærmeste:

  • Skanderborg Apotek: brug fx Solbjerg Apotek, Elleskovvej 11, 8355 Solbjerg
  • Lillesø Apotek: brug fx Solbjerg Apotek, Elleskovvej 11, 8355 Solbjerg
  • Ry Apotek: brug fx Galten Apotek, Torvet 3, 8464 Galten
  • Hørning Apotek: brug fx Solbjerg Apotek, Elleskovvej 11, 8355 Solbjerg
  • Kridthøj Apotek: brug fx Aarhus Marselisborg Apotek, Rundhøjtorvet 3, 8270 Højbjerg

Blandt de øvrige apoteker i forholdsvis kort afstand kan nævnes Firkløver Apoteket Østbrik, Odder Apotek, Hovedgaard Apotek , Solbjerg Apotek, Tranbjerg Apotek, Galten Apotek og Harlev Apotek.

Lægemiddelstyrelsen vil snarest slå den ledige bevilling som apoteker på Skanderborg Apotek op.