Oramorph® orale dråber og oral opløsning i enkeltdosisbeholdere får generelt klausuleret tilskud

3. juni 2016

Oramorph® oral opløsning i flaske med 100 ml får derimod ikke generelt klausuleret tilskud

Lægemiddelstyrelsen har besluttet, at Oramorph orale dråber og oral opløsning i enkeltdosisbeholdere skal have generelt klausuleret tilskud.

Oramorph indeholder morfin og bliver brugt i behandlingen af stærke smerter.

Tilskuddet klausuleres til:

  • Patienter med stærke opioidkrævende smerter, hvor behandling med oralt stærkt opioid i fast lægemiddelform med generelt tilskud uden klausulering ikke er mulig

Oramorph får generelt klausuleret tilskud, fordi vi vurderer, at prisen står i et rimeligt forhold til den behandlingsmæssige værdi. Dette gælder, når vi sammenligner Oramorph med andre lægemidler i flydende formulering med indhold af morfin.

Oramorph® oral opløsning i flaske med 100 ml får ikke generelt klausuleret tilskud 

Vi har derudover besluttet, at Oramorph, oral opløsning 2 mg/ml (flaske af 100 ml) fortsat ikke skal have generelt, herunder generelt klausuleret, tilskud.

Oramorph, oral opløsning 2 mg/ml (flaske med 100 ml) får ikke generelt klausuleret tilskud, fordi vi vurderer, at prisen ikke står i et rimeligt forhold til den behandlingsmæssige værdi. Dette gælder, når vi sammenligner Oramorph oral opløsning 2 mg/ml med andre lægemidler i flydende formulering med indhold af morfin, der har en væsentlig lavere behandlingspris.

Link

Lægemiddelstyrelsens afgørelse om generelt klausuleret tilskud til Oramorph