Oramorph® orale dråber og oral opløsning i enkeltdosisbeholdere får generelt klausuleret tilskud

3. juni 2016

Oramorph® oral opløsning i flaske med 100 ml får derimod ikke generelt klausuleret tilskud

Lægemiddelstyrelsen har besluttet, at Oramorph orale dråber og oral opløsning i enkeltdosisbeholdere skal have generelt klausuleret tilskud.

Oramorph indeholder morfin og bliver brugt i behandlingen af stærke smerter.

Tilskuddet klausuleres til:

  • Patienter med stærke opioidkrævende smerter, hvor behandling med oralt stærkt opioid i fast lægemiddelform med generelt tilskud uden klausulering ikke er mulig

Oramorph får generelt klausuleret tilskud, fordi vi vurderer, at prisen står i et rimeligt forhold til den behandlingsmæssige værdi. Dette gælder, når vi sammenligner Oramorph med andre lægemidler i flydende formulering med indhold af morfin.

Oramorph® oral opløsning i flaske med 100 ml får ikke generelt klausuleret tilskud 

Vi har derudover besluttet, at Oramorph, oral opløsning 2 mg/ml (flaske af 100 ml) fortsat ikke skal have generelt, herunder generelt klausuleret, tilskud.

Oramorph, oral opløsning 2 mg/ml (flaske med 100 ml) får ikke generelt klausuleret tilskud, fordi vi vurderer, at prisen ikke står i et rimeligt forhold til den behandlingsmæssige værdi. Dette gælder, når vi sammenligner Oramorph oral opløsning 2 mg/ml med andre lægemidler i flydende formulering med indhold af morfin, der har en væsentlig lavere behandlingspris.

Link

Lægemiddelstyrelsens afgørelse om generelt klausuleret tilskud til Oramorph

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...