Ticagrelor 90 mg (Brilique) ændrer tilskud til generelt klausuleret tilskud

16. februar 2017

Med virkning fra 24. april 2017 ændrer  vi tilskuddet til tabletter med indhold af ticagrelor 90 mg, der fremover vil have generelt klausuleret tilskud.

Tilskuddet klausuleres til

  • Patienter med akut koronart syndrom i tillæg til acetylsalicylsyre i 12 mdr.

Ticagrelor 90 mg anvendes sammen med acetylsalicylsyre til at forebygge blodpropper efter bypass-operationer hos patienter med hjertekrampe eller patienter, som har haft en blodprop i hjertet.

Hvilken betydning får ændringen?

Ovennævnte patienter er fortsat berettiget til tilskud til ticagrelor 90 mg i 12 måneder, men efter 24. april 2017 skal lægen skrive ”tilskud” på recepten.

Recepter udstedt før 24. april 2017 vil ikke være påført ”tilskud”. Det er derfor vigtigt, at patienterne efter den 24. april 2017 får fornyet recepten hos lægen med angivelse af ”tilskud”.

Lægerne og apotekerne vil blive informeret ad forskellige kanaler, så de kan hjælpe patienterne til at få recepterne fornyet.

Baggrund for ændringen og Lægemiddelstyrelsens afgørelse

Ticagrelor har i forbindelse med godkendelsesforløbet på ticagrelor 60 mg fået en ny fælles indikation, der gælder begge styrker. Den nye indikation er følgende:

Ticagrelor er godkendt, sammen med acetylsalicylsyre (ASA), til forebyggelse af aterotrombotiske hændelser hos voksne patienter med:

  • Akut koronart syndrom
  • Myokardieinfarkt (MI) i anamnesen og en høj risiko for at udvikle en aterotrombotisk hændelse

Lægemiddelstyrelsen finder udelukkende, at ticagrelor 90 mg opfylder kriterierne for generelt tilskud for patienter med akut koronart syndrom i tillæg til acetylsalicylsyre i 12 mdr. Derfor vil tabletter med indhold af ticagrelor i styrken 90 mg fremover have generelt klausuleret tilskud til denne patientgruppe.

Links

Lægemiddelstyrelsens afgørelse om generelt klausuleret tilskud til ticagrelor 90 mg

Medicintilskudsnævnets indstilling om ticagrelor 90 mg