Fem mio. afsat til forskning på stofskifteområdet

9. oktober 2018, Opdateret 4. oktober 2018

Der er afsat fem mio. kr. til forskning i medicinsk behandling af patienter med lavt stofskifte. Ansøgningsfristen er 1. november 2018.

Der er fem millioner kroner på vej til forskningsprojekter om medicinsk behandling af patienter med lavt stofskifte. Det er resultatet af politik aftale mellem Regeringen og Dansk Folkeparti om finansloven for 2018 af december 2017 om en sundhedspulje til højt prioriterede indsatser på sundhedsområdet. 

Af den politiske aftale fremgår, at der skal gennemføres et eller flere forskningsprojekter, der skal undersøge den medicinske behandling af gruppen af patienter med lavt stofskifte. Det kan f.eks. dreje sig om projekter, der handler om, hvad der kendetegner patientgruppen. Derudover skal effekten af og sikkerhed ved den medicinske behandling med lægemidlet thyroid og/eller syntetisk levothyroxin-liothyronin belyses, fx ved komparative kliniske studier. Det er væsentligt, at erfaringer med thyroid-behandling fra Canada (hvor Thyroid er et markedsført lægemiddel) inddrages.

Læs hele opslaget: Puljemidler til forskning i behandling af lavt stofskifte

Frist for ansøgning er 1. november 2018.

Fakta: Hvad er lavt stofskifte:

  • Lavt stofskifte, også kaldet hypothyreose, er mangel på stofskiftehormoner, som produceres af skjoldbruskkirtlen
  • I over 90 procent af tilfældene skyldes lavt stofskifte den autoimmune sygdom Hashimotos Thyreoiditis, som nedbryder skjoldbruskkirtlen
  • Symptomer på lavt stofskifte er eksempelvis ekstrem træthed, koncentrationsbesvær, depression og vægtøgning

Læs mere: Sundhedsminister vil undersøge tilbud til patienter med lavt stofskifte