XDenne side indeholder elementer som ikke er optimeret til mobil visning. Du kan klikke på linket nedenfor for at få vist siden i desktop-visning.
Desktop visning

Lægemiddelstyrelsens vurdering af nyt studie om brug af ibuprofen og risiko for ændring af hormonbalancen hos mænd

9. januar 2018

Et nyt dansk-fransk studie, Ibuprofen alters human testicular physiology to produce a state of compensated hypogonadism, David Møbjerg Kristensen et al., peger på en mulig sammenhæng mellem mænds brug af smertestillende medicin med ibuprofen og ændring af hormonbalancen.

Ifølge resultaterne fra studiet, der involverede 31 raske mænd, tyder det på, at ibuprofen kan påvirke testosteronproduktionen og muligvis forårsage fertilitetsproblemer hos mænd ved langtidsbrug.

Lægemiddelstyrelsen vil sammen med de øvrige EU-lande se nærmere på studiet og den øvrige litteratur på området og på den baggrund vurdere eventuelle konsekvenser. Det nye studie alene er for lille til at drage endelige konklusioner, og giver ikke umiddelbart anledning til bekymring.

Mænd kan fortsætte brug af ibuprofen

Mænd og kvinder kan derfor fortsat bruge smertestillende medicin med ibuprofen som anført i produktinformationen. Generelt bør ibuprofen bruges i kort tid og med så lav dosis som muligt.