Tilbagekaldelse af Phenytoin 100 mg tabletter

29. januar 2018

Glostrup Apotek tilbagekalder et enkelt parti af Phenytoin tabletter 100 mg på grund af mug på nogle tabletter. Tabletterne er fremstillet på Glostrup Apotek, men kan være udleveret på apoteker i hele landet. Apotekerne tager direkte kontakt til de berørte patienter.

Glostrup Apotek har konstateret, at der er mug på nogle af tabletterne i et specifikt parti Phenytoin tabletter. Tabletterne er magistrelt fremstillet på Glostrup Apotek.  

Der er tale om partiet med batchnummer 7074641 og udløb februar 2019. Se hvordan man ser batchnummer på bøtten på billedet nedenunder. Partiet består af 591 pakninger af 100 stk og er blevet solgt fra september 2017.

Det er kun i det omtalte parti, at der er fundet mug på tabletterne. Der er ingen mistanke om, at andre partier er påvirkede af problemet.

Alle patienter, som har modtaget tabletter fra det pågældende parti, vil blive kontaktet direkte af det apotek, som har udleveret pakningen. Patienterne vil få besked om, at tabletterne skal ombyttes til nye. Dette gælder også patienter, som har modtaget tabletter fra partiet som dosispakket medicin.

Glostrup Apotek har sikret, at alle apoteker, der har modtaget den berørte batch er orienteret, og at der er nye pakninger af Phenytoin tabletter tilgængelige på apotekerne fra mandag den 29. januar, så ombytningen kan foretages med det samme.

Stop ikke behandlingen

Det er vigtigt, at patienten ikke på noget tidspunkt stopper behandlingen. Lægemiddelstyrelsen vurderer, at der ikke er nogen sundhedsfare for patienter, som har indtaget de tabletter, som nu bliver tilbagekaldet. Tilbagekaldelsen foretages som en sikkerhedsforanstaltning, men oplever man unormale bivirkninger af tabletterne, bør man kontakte sin læge.

Tilbagekaldelse af Phenytoin 100 mg tabletter

Den røde markering viser, hvordan udløb og batchnummer fremgår af bøtten