Dropizol mod diarré får ikke generelt eller generelt klausuleret tilskud

14. november 2019

Lægemiddelstyrelsen har besluttet, at Dropizol orale dråber, der indeholder opium, ikke skal have generelt eller generelt klausuleret tilskud.

Vi vurderer blandt andet, at der er risiko for, at Dropizol vil blive anvendt til patienter, der ikke har forsøgt behandling med anden medicin mod diarré.

Generelt tilskud

Når medicin får generelt tilskud, betyder det, at alle patienter får automatisk tilskud til den pågældende medicin, når medicinen købes på recept på apoteket. Tilskuddet bliver automatisk fratrukket prisen ved ekspeditionen på apoteket. Se grænserne for medicintilskud her: medicintilskudsgrænser.

Generelt klausuleret tilskud

Hvis en medicin har generelt klausuleret tilskud, betyder det, at det kun er patienter, der opfylder nogle særlige betingelser, der kan få tilskud til medicinen. Det er den behandlende læge, der vurderer, om en patient er omfattet af de særlige betingelser. Lægen skal i de tilfælde skrive ”Tilskud” på recepten. Tilskuddet bliver automatisk fratrukket prisen ved ekspeditionen på apoteket. Se grænserne for medicintilskud her: medicintilskudsgrænser.

Læs Lægemiddelstyrelsens afgørelse:

Lægemiddelstyrelsens afgørelse om Dropizol