Forsyningen af cannabisolier fra Stenocare påvirkes i Danmark

11. juli 2019

Flere partier af cannabisolie fra firmaet Stenocare er sat i karantæne og taget af markedet, fordi den cannabis, der er brugt til olierne, har været dyrket i ikke godkendte lokaler. Forsyningen af cannabisolierne vil derfor blive påvirket.

Det canadiske firma Canntrust, der leverer cannabisolie til danske Stenocare, har dyrket cannabis i lokaler, som de canadiske myndigheder, Health Canada, først har godkendt til dyrkning i april 2019. Flere partier af cannabisolier, der er fremstillet af den cannabis, der dyrket i de ikke godkendte lokaler, er derfor sat i karantæne og taget af markedet. Det kommer til at betyde forsinkelser i forsyningen med cannabisolie fra Stenocare, indtil virksomheden kan få nye partier hjem fra Canada, der er dyrket i godkendte lokaler.

Ingen sundhedsskadelig risiko

Der er ud fra Lægemiddelstyrelsens oplysninger ikke tegn på, at den cannabis, der er dyrket i de ikke godkendte lokaler, har forringet kvalitet og således udgør en sundhedsrisiko for patienter. Der er derfor alene tale om en sikkerhedsforanstaltning, når disse partier af cannabisolie sættes i karantæne og tages af markedet.

Læger vil fortsat kunne ordinere magistrelt fremstillet orale opløsninger med ekstrakt fra cannabis.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...