Forsyningen af cannabisolier fra Stenocare påvirkes i Danmark

11. juli 2019

Flere partier af cannabisolie fra firmaet Stenocare er sat i karantæne og taget af markedet, fordi den cannabis, der er brugt til olierne, har været dyrket i ikke godkendte lokaler. Forsyningen af cannabisolierne vil derfor blive påvirket.

Det canadiske firma Canntrust, der leverer cannabisolie til danske Stenocare, har dyrket cannabis i lokaler, som de canadiske myndigheder, Health Canada, først har godkendt til dyrkning i april 2019. Flere partier af cannabisolier, der er fremstillet af den cannabis, der dyrket i de ikke godkendte lokaler, er derfor sat i karantæne og taget af markedet. Det kommer til at betyde forsinkelser i forsyningen med cannabisolie fra Stenocare, indtil virksomheden kan få nye partier hjem fra Canada, der er dyrket i godkendte lokaler.

Ingen sundhedsskadelig risiko

Der er ud fra Lægemiddelstyrelsens oplysninger ikke tegn på, at den cannabis, der er dyrket i de ikke godkendte lokaler, har forringet kvalitet og således udgør en sundhedsrisiko for patienter. Der er derfor alene tale om en sikkerhedsforanstaltning, når disse partier af cannabisolie sættes i karantæne og tages af markedet.

Læger vil fortsat kunne ordinere magistrelt fremstillet orale opløsninger med ekstrakt fra cannabis.