Underlivsnet fra Bard trækkes fra markedet i EU

11. marts 2019

Virksomheden Bard har valgt at stoppe salget af underlivsnet også kaldet vaginale mesh implantater i hele EU. Virksomheden melder, at det sker af kommercielle årsager.

Konkret er der tale om kirurgisk mesh til stress urininkontinens (SUI) og bækkenorganprolaps (POP) fra virksomheden C.R. Bard (Becton, Dickinson & Company (BD).

Produkterne har været omtalt i både dansk og international presse blandt andet i forbindelse med en DR Dokumentar udsendelse om medicinsk udstyr i efteråret 2018. 

Ud fra de oplysninger Lægemiddelstyrelsen har modtaget fra Bard og Dansk Urogynækologisk Selskab bliver de produkter, der nu trækkes fra markedet i EU, ikke markedsført i Danmark. Produkterne har dog tidligere været anvendt, og der vil derfor være danske kvinder, som har fået indopereret vaginale mesh implantater fra Bard. Der er ifølge Bard ingen sikkerhedsmæssige problemstillinger forbundet med beslutningen om at trække produkterne fra markedet. Kvinder, der har fået indopereret et vaginalt mesh implantat, skal derfor ikke foretage sig noget, som følge af at produktet nu trækkes fra markedet.

Bard har lavet en meddelelse til kunder og brugere også kaldet en Field Corrective Action i forbindelse med sagen. Den kan ses her: Meddelelse til kunder og brugere om Pelvic Organ Prolapse and Stress Urinary Incontinence Mesh Devices from C. R. Bard, Inc.