Apoteksfremstillet amantadin erstattes af markedsført Dinetrel

28. december 2020

Dinetrel, hårde kapsler, med indhold af amantadin i styrken 100 mg erstatter apoteksfremstillet amantadin. Det er derfor ikke længere tilladt for apoteker at fremstille og forhandle magistrelle amantadin tabletter, med mindre der foreligger en tilladelse fra Lægemiddelstyrelsen.

I dag kommer Dinetrel med indhold af amantadin på det danske marked. Dinetrel er godkendt til behandling af Parksinsons sygdom.

Dinetrel erstatter apoteksfremstillet amantadin tabletter (såkaldt magistrelt fremstillet medicin), som læger hidtil har haft mulighed for at udskrive til den enkelte patient. 

Patienter skal kontakte lægen for at få ny recept

Patienter, der indtil nu har fået udskrevet apoteksfremstillet amantadin, skal kontakte lægen, inden de løber tør for medicinen, så de i stedet kan få en recept på Dinetrel. 

I særlige tilfælde, hvor lægen vurderer, at Dinetrel ikke kan bruges, er det muligt for lægen at søge Lægemiddelstyrelsen om tilladelse til at apoteket fremstiller magistrelle amantadin tabletter til en konkret patient. 

Tilskud til Dinetrel

Dinetrel har generelt klausuleret tilskud til ”behandling af dyskinesier hos patienter med Parkinsons sygdom, hvor behandlingen varetages under ansvar af en speciallæge i neurologi ”.

Det betyder, at lægen skal påtegne tilskud på recepten, hvis patienten er omfattet af klausulen. Hvis patienten ikke er omfattet af klausulen, og patienten allerede har enkelttilskud til de magistrelle amantadin tabletter, kan vi oprette en enkelttilskudsbevilling til Dinetrel, hvis læge eller apotek ringer til os.