Endnu et fnatmiddel er kommet på markedet i Danmark

4. maj 2020

Fnatmidlet Scatol-tabletter med indholdsstoffet ivermectin kan fra i dag købes på danske apoteker med en recept fra lægen. Det betyder, at Nix creme ikke længere er det eneste middel mod fnat på det danske marked.

Nix creme har indtil nu været det eneste fnatmiddel på det danske marked, men fra i dag er det nu også muligt at købe Scatol-tabletter på apotekerne i Danmark.

Et fnatudbrud, der startede sidste år, fik efterspørgslen på fnatmidler til at stige drastisk - både fnatmidler fra det danske marked, men også fnatmidler fra udlandet, der kunne fås via en udleveringstilladelse fra Lægemiddelstyrelsen.

Lægemiddelstyrelsen får fortsat mange henvendelser fra læger om udleveringstilladelser og enkelttilskud til fnatmidler, hvilket tyder på, at der stadig er en del familier i Danmark, der er plaget af fnatmider.

Læger skal ikke længere søge om udleveringstilladelse til fnatmidler, der indeholder ivermectin

Da der nu findes Scatol tabletter, der indeholder ivermectin på det danske marked, skal læger ikke længere søge Lægemiddelstyrelsen om at få en udleveringstilladelse til de tilsvarende fnatmidler Stromectol og Scabioral fra udlandet, men blot udskrive en recept på Scatol.

Læs produktresuméet for Scatol her

Økonomisk tilskud

Lægemiddelstyrelsen har besluttet, at Scatol tabletter får såkaldt generelt klausuleret tilskud. Det betyder, at man kan få tilskud til Scatol tabletter, hvis man enten er smittet, deler husstand med en smittet eller er i tæt kontakt med smittede personer.

Lægen skal i givet fald markere ’tilskud’ på recepten. Læs mere om tilskud her.