Ny ændring af udleveringsbestemmelsen for azithromycin

4. maj 2020

Lægemiddelstyrelsens har den 4. maj 2020 ændret udleveringsbestemmelsen for azithromycin (tabletter og pulver til oral suspension) fra BEGR til NBS (lungesygdomme, pædiatri og dermato-venerologi). Lægemidlet er samtidig tildelt generelt tilskud, således at der ikke længere skal søges om enkelttilskud.

Ændringen betyder, at apoteket kun må udlevere azithromycin udskrevet af læger på sygehuse eller privat praktiserende læger med speciale indenfor lungesygdomme, pædiatri eller dermato-venerologi.

UNDTAGELSER

Gravide med klamydia – recepter kan fortsat ekspederes

Apoteket kan fortsat ekspedere recepter fra alment praktiserende læger og andre speciallæger på azithromycin (tabletter samt pulver til oral suspension) til gravide til behandling af klamydia.

NY RECEPT

Klamydia (ikke-gravide) – henvis til lægen

Patienten skal henvende sig til lægen, så lægen kan udstede en recept på doxycyklin i stedet for.

 

Recepter udskrevet af alment praktiserende læger og privat praktiserende speciallæger, som ikke er omfattet af udleveringsbestemmelsen – henvis til lægen

Patienten skal henvende sig hos lægen for at få ordineret et andet antibiotikum. I helt særlige tilfælde kan lægen sende en ansøgning til Lægemiddelstyrelsen om at få lov til at ordinere azithromycin via denne formular:

Link til ansøgningsformular