Ny kampagne for at undgå mangel på værnemidler: Danmark hjælper Danmark

23. marts 2020

Der er forsyningsproblemer med værnemidler som ansigtsmasker og visirer og håndsprit flere steder i sundhedssektoren. Lægemiddelstyrelsen lancerer nu kampagnen ”Danmark hjælper Danmark”, hvor myndigheder, virksomheder og andre kan melde ind, hvis de har udstyr i overskud eller idéer til at skaffe mere.

Danmark oplever et stigende pres på sundvæsenet i takt med, at udbruddet af COVID-19 udvikler sig. Der har i noget tid været lokal mangel på værnemidler som fx åndedrætsværn, visirer og håndsprit i sundhedsvæsenet, og sundhedssektoren risikerer at løbe tør for værnemidler og andet vigtigt udstyr som COVID19-tests i kampen mod coronavirus.

På den baggrund lancerer Lægemiddelstyrelsen nu kampagnen Danmark hjælper Danmark, hvor organisationer, myndigheder, institutioner, private virksomheder og andre relevante kan melde det ind, hvis de har idéer til, hvordan der kan skaffes ekstra værnemidler, COVID19-tests og håndsprit til brug for frontlinjemedarbejderne i sundhedsvæsenet, eller hvis man som organisation har udstyr eller håndsprit til overs, som man godt kan undvære uden at gå på kompromis med sikkerheden.

”Fuldstændig fantastisk” velvilje og samfundssind

”Rigtig mange vil gerne give en hjælpende hånd, og det er fuldstændig fantastisk. Der er masser af velvilje og samfundssind derude i den her vanskelige tid, og det sætter vi nu i system ved at gøre det muligt at melde det ind via en nyetableret hjemmeside,” siger Lægemiddelstyrelsens direktør, Thomas Senderovitz.

Et team i Lægemiddelstyrelsen sidder klar til at håndtere henvendelserne. Bidrag vil blive omfordelt via Lægemiddelstyrelsens nyetablerede logistikcenter, som er oprettet i samarbejde med regioner og kommuner.

Link til Danmark hjælper Danmark