XDenne side indeholder elementer som ikke er optimeret til mobil visning. Du kan klikke på linket nedenfor for at få vist siden i desktop-visning.
Desktop visning

Paracetamol til børn kan fremover midlertidigt kun købes på apoteker

24. marts 2020

På grund af forsyningsproblemer med paracetamol til børn skrider Lægemiddelstyrelsen nu ind for at sikre, at der er nok til de børn, der har mest behov. Lægemiddelstyrelsens direktør: ”Køb kun det, du har brug for.”

Lægemiddelstyrelsen har fra i dag begrænset salget af paracetamol beregnet til børn, så medicinen ikke længere kan fås i fx supermarkeder og den øvrige detailhandel. Det sker for at sikre, at der er nok til de børn, der har mest behov.

- Der er stort pres på efterspørgslen hos virksomhederne, der producerer medicinen, og COVID19-pandemien er medvirkende årsag til det. Vi har tidligere begrænset salget af håndkøbsmedicin i supermarkeder, og nu skrider vi yderligere ind ift. paracetamol for at undgå, at det går ud over de mindste,” siger Lægemiddelstyrelsens direktør, Thomas Senderovitz.

Begrænsningen af salget af paracetamol drejer sig om den flydende opløsning og stikpiller. Stikpillerne til børn vil kunne købes på apoteket i håndkøb af forældrene.  Den flydende opløsning er blevet gjort receptpligtig og med den begrænsning, at apoteket kun må udlevere præparatet til børn, som vejer mindre end 10 kg.

Lægemiddelstyrelsen: ”Køb kun det, du har brug for”

”Det er vigtigt, at vi hjælper hinanden i den her situation. Mit bedste råd er: Køb kun det, du har brug for. Ellers går det ud over de svageste i vores samfund,” siger Thomas Senderovitz.

Begrænsningen gælder, indtil forsyningssituationen med paracetamol til børn bliver normal igen.

På apoteket kan forældre få yderligere råd og vejledning om, hvilken smertestillende medicin, der er mest egnet til børn.

Læs Sundhedsstyrelsens vejledning: Rådgivning til forældre om smertestillende medicin til børn.

Læs også Sundhedsstyrelsens nyhedForældre kan give deres børn paracetamol som tablet i stedet for som stikpiller eller i flydende form (fx Panodil Junior).