Sialanar skal erstatte magistrelt fremstillet Glycopyrrolat tabletter

26. november 2020

Den 16. november 2020 ændrede lægemidlet Sialanar, oral opløsning, med indhold af glycopyrroniumbromid udleveringsbestemmelse, så det nu ikke længere er begrænset til anvendelse på sygehuse. Læger, der nu kan udskrive recepter på Sialanar (neurologer, pædiatere og hospitalslæger) skal som udgangspunkt bruge dette lægemiddel i stedet for det magistrelt fremstillede Glycopyrrolat tabletter.

Sialanar er godkendt til behandling af spytflåd (kraftig savlen) hos børn og unge i alderen 3 år og opefter med sygdomme, der rammer nervesystemet. Sialanar indeholder 0,4 mg glycopyrroniumbromid pr. ml.

Magistrelt fremstillede Glycopyrrolat tabletter med indhold af glycopyrroniumbromid anvendes primært til behandling af overdreven sved. De fremstilles i styrkerne 1 og 2 mg.

Vi ved, at der er nogle patienter, der får ordineret Glycopyrrolat tabletter af fx private hudlæger eller praktiserende læger. Disse læger kan ikke ordinere Sialanar og er derfor ikke berørt af denne ændring. 

I særlige tilfælde, hvis det markedsførte Sialanar ikke kan bruges, er det muligt for neurologer, pædiatere og hospitalslæger at søge Lægemiddelstyrelsen om tilladelse til at apoteket fremstiller magistrelle Glycopyrrolat tabletter til en konkret patient. 

Lægemiddelstyrelsen kan lave nye bevillinger af enkelttilskud

Vi kan oprette en telefonbevilling til Sialanar til de patienter, der allerede har en bevilling af enkelttilskud til magistrelle Glycopyrrolat tabletter.