Dekan ved Aarhus Universitet bliver ny direktør for Lægemiddelstyrelsen

25. maj 2021

Sundhedsministeriet har ansat dekan og professor ved Aarhus universitet Lars Bo Nielsen som direktør for Lægemiddelstyrelsen. Han er uddannet læge og har lang erfaring som leder inden for både sundhed og forskning.

Det er en erfaren leder med stort kendskab til sundhedsvæsenet, medicinsk forskning og life science, der bliver direktør for Lægemiddelstyrelsen fra og med 15. august 2021.

”Lars Bo Nielsen er en dedikeret og dygtig topleder med stor erfaring fra forskningsverdenen og sundhedsvæsenet. At sikre danskernes adgang til effektive og sikre lægemidler og medicinsk udstyr er en kerneopgave i det danske sundhedsvæsen, og det har godkendelserne af COVID-19-vaccinerne under coronaepidemien helt aktuelt tydeliggjort. Lars Bo Nielsen har med sin brede erfaring og integritet den rette faglige kapacitet til at løfte dette afgørende arbejde for sundhedsvæsenet og borgernes sundhed, og jeg ser meget frem til samarbejdet,” siger sundhedsminister Magnus Heunicke.

Billede af Lars Bo Nielsen, direktør for Lægemiddelstyrelsen

Ovenfor: Ny direktør for Lægemiddelstyrelsen Lars Bo Nielsen
(Foto: Lars Kruse/Aarhus Universitet)

Læge med lang erfaring inden for personlig medicin, sundhedsdata og life science

Lars Bo Nielsen er uddannet læge og har en lang erfaring som leder inden for både sundhed og forskning.

De seneste fire år har han været dekan og professor ved Aarhus Universitet, hvor han har bidraget til lokal og national udvikling af personlig medicin, arbejdet med sikker brug af sundhedsdata i forskningen og udviklet life science-området.

Han har desuden ledet internationale forsknings- og udviklingssamarbejder, bl.a. i europæiske universitetssammenhænge.

Viden om medicinområdet har han erhvervet i kraft af stillinger som læge og forsker i bl.a. hjertekarsygdomme og som overlæge og klinikchef inden for klinisk biokemi.

Kort om Lars Bo Nielsen


Lars Bo Nielsen er 56 år. Han er uddannet læge fra Københavns Universitet i 1992, Ph.D. i 1996, og dr.med. samme sted i 2000. I 2004 blev han uddannet speciallæge i klinisk biokemi.

Siden 2005 har han været overlæge og fra 2010 klinikchef ved Klinisk biokemisk afdeling på Rigshospitalet og professor ved Biomedicinsk Institut ved Københavns Universitet.

Siden 2017 har han været dekan og professor ved HEALTH på Aarhus Universitet.

Lars Bo Nielsen bor i Aarhus med sin kone og har 2 voksne børn på henholdsvis 25 og 29 år.

Læs ogsåSundhedsministeriet har ansat Lars Bo Nielsen som direktør for Lægemiddelstyrelsen | Sundhedsministeriet (sum.dk)